måndag 5 december 2011

Bananfudge

Här kommer ett litet tips på julgodis om man känner för att göra något mer än den traditionella knäcken och kolan till godisbordet på julafton! 



Bananfudge

10 st skumbananer
2 dl strösocker
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 g vit choklad

Klipp bananerna i små bitar och blanda med smör, socker och vispgrädde i en gryta. Värm på svag värme tills allt har smält. Låt det fortsätta småkoka i 10 minuter under omrörning. Rör i chokladen och fortsätt att röra tills massan blir blank. Ta av grytan från plattan men fortsätt att röra tills massan svalnat, häll i en smord form (ca. 20x30cm). Låt stelna och skär sedan i bitar.  


Det går jättebra att frysa in bitarna och ta fram när det är dax att äta. Lägg dom på ett fint fat, i en burk eller varför inte i en liten cellofanpåse och ge bort!

2 kommentarer:

  1. Ät inte upp dem innan julafton! Göm undan dem så vi kan äta dem tillsammans...

    SvaraRadera
  2. Jag lovar att det kommer finnas till er med!!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...