onsdag 22 juni 2011

Tips på tårta

För den som inte bakat midsommartårtan än kommer det ett hett tips, moussetårta med rabarber och jordgubbar. Hittade receptet i en tidning förra året men kan inte minnas vilken.

  • Koka 3 dl skalade rabarber med 1 dl socker till en mjuk kompott och låt den svalna. Blanda rabarberna med 3 dl tjock vaniljkräm.
  • Lägg en tårtbotten i botten på en form med löstagbar kant. Bre över rabarber- och vaniljsmeten, lägg på ytterligare en botten.
  • Mixa 1 liter jordgubbar.
  • Vispa 200g philadelphiaost, 1 1/2 dl vispgrädde och 1 dl socker till en slät smet. Vänd ner jordgubbarna och vispa tills det blandat sig.
  • Blötlägg 6 gelatinblad i 10 minuter. Ta upp dem och smält i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i lite av jordgubbssmeten, blanda med resten. Häll smeten ovanpå tårtan och ställ kallt i 2-4 timmar.

Jag har gjort min tårta idag och fryst in den. Det blir perfekt att ta fram på midsommaraftons morgon för då hinner den tina lagom till fikat. Har ju som jag tidigare skrivit lovat mina syskonbarn att det ska vara smultron ovanpå. Kan inte låta bli att lägga upp några fler smultronbilder från min egen trädgård, är så himla stolt över dom små röda bären även om de inte är många!!


Lycka till med tårtbakandet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...